krypton.dk krypton•dk
Krypton > Flemmings hjemmeside > Sommerhusvejledning  
 
 

Vejledning i brug af sommerhus

Denne side beskriver praktiske forhold i vores sommerhus.

Ankomst

 1. Aflæs elmåleren på nordsiden af huset og noter tallet til senere brug.
 2. Tryk på den venstre af de to små kontakter i døråbningen foroven. Herved tændes for varmen, vandvarmer og stikkontakter, og der åbnes for vandet.

Under opholdet

 • Sengelinned og håndklæder befinder sig i skabene i gangen.
 • Internetforbindelsen er kun trådløs - netværks-id er "yignet2" krypteret med personal WPA. Password: "yigyig42".
 • Nøgle til redskabsskur og postkasse er den samme som til hoveddøren. I redskabsskuret findes blandt andet findes Grilli-Willis alter. Til højre for redskabsskuret ligger en sten der kan bruges som underlag til grillstarteren. Starteren må ikke stå på terrassen.
 • Musikanlægget yder bedst ved at der tændes for subwooferen på kontakten bag forstærkeren
 • Brug gerne brændeovnen; det sparer dyr strøm og er hyggeligt.
 • Affald skal sorteres i bioaffald og restaffald; brug den lille spand med grønne poser til bioaffald og de sorte sække til stativet under vasken til restaffald. Sæt altid to af de grønne poser inden i hinanden når der skal skiftes pose - de er ret skrøbelige. Affaldsbeholderen står for enden af indkørslen, og der er et rum til bioaffald og et til restaffald. Beholderen må ikke overfyldes; hvis der ikke er plads, tages affaldet med.
 • De fleste af husets pærer er af lavenergitypen, så der kan gå et par sekunder fra tryk på knappen til fuldt blus. Vær tålmodig!
 • Der burde være almindelige ting som salt peber, køkkenrulle, toiletpapir, m.v. Vi vil dog gerne have at vide hvis en af tingene bliver brugt op.

Afrejse

Støvsuger og rengøringsmidler står i skabene i gangen. Til gulvet bruges dunken til oliebehandlede gulve; se vejledning på dunken. Tip: Vask i bræddernes længderetning. Husk at formålet er at gulvet bliver rent, ikke at det bliver vådt (det er midlet). Hvis brændeovnen har været brugt, gøres lågen ren med en skuresvamp fugtet med rent vand og dyppet i aske fra ovnen. Askebakken behøver ikke at blive tømt.
 1. Radiatorer skal være tændt, og termostaten stå på 20. Der må ikke ligge ting på radiatorerne. Den grå sofa i stuen skal stå 20-25cm fra væggen af hensyn til radiatoren bag den.
 2. Husk at fylde brændespanden med nyt brænde (helt fyldt med top!) så den er klar til de næste brugere af huset.
 3. Tryk på den højre af de to små kontakter i døråbningen foroven; knappen skal holdes inde i mindst to sekunder. Herved slukkes lyset, varmen, vandvarmer og stikkontakter, og der lukkes for vandet; desuden tændes udelys på terrassen og i indkørslen i 10 minutter så man kan finde ud om aftenen.
 4. Aflæs elmåleren igen og noter tallet. Hvis huset har været varmet op ved ankomst, læg ca. 50 kWh til. Afregning (2 kr. per kWh) overføres til konto efter nærmere anvisning fra Lone og Flemming.


Oprettet 2006-10-28
Flemming Lindblad
Opdateret 2011-01-09
Flemming Lindblad