krypton.dk krypton•dk
Krypton > Kongens By > Spilpersonerne  
 
 

Kongens By - Spilpersonerne

Jens Bjørn. Kongens personlige rådgiver. Kom til København for et halvt års tid siden sammen med den nye konge, Christian III. Ingen kender rigtig til manden eller hans baggrund.
Svend Bundgård. Søn af en lavadelsmand fra Lolland. Lever det glade liv i den befriede by og går mest op i vin, kvinder og sang. -Specielt har han smag for god vin...
Stig Ehlers. Københavns skultus (dommer og politimester). Håndhæver loven på en hårdhændet, men retfærdig måde. Det er dog ikke lykkedes ham at komme smugleriet til livs.
Jesper Erlandsen. Biskop i Roskilde og dermed også biskop for København. Han er favorit til at efterfølge ærkebiskoppen i Lund når denne træder tilbage om få år. Erlandsen er katolik af den gamle skole og ikke tilhænger af de nye lutheranske ideer.
Carl Fledelius. Svensk ambassadør i Danmark. Det er ingen hemmelighed at forholdet mellem Danmark og Sverige er blevet ret godt efter Grevens Fejde hvor Christian III fik støtte af svenskerne. Fledelius er symbolet på dette gode forhold. Han snakker ofte med kong Christian III.
Grev Gert af Lerchenborg. Kongens nevø. En und adelsmand der går meget op i at fortælle om sige egne fortræffeligheder. Fik grevetitlen efter næsten egenhændigt at have vundet et slag mod svenskerne for en del år siden. -Det var dengang svenskerne var de onde.


Oprettet
Flemming Lindblad Johansen
Opdateret 2004-01-21
Flemming Lindblad